måndag 22 februari 2016

Het kycklingpaj,10 p

En favoritpaj hemma är denna Heta kycklingpaj. Jag har nu räknat om den till smartpoints för att som den är "värd" att äta och det tycker jag nog!

Pajdeg
1 3/4 dl vetemjöl
1 1/2 dl grahamsmjöl
125 g Kesella 1%
25 g flytande margarin
2-3 msk vatten
1 krm salt
Blanda samman till en smidig deg. Låt vila i kyl ca 30 minuter och förgrädda sen i 7-10 minuter i 225 grader.
Fyllning 
2 msk jalapeños
1/2 grillad kyckling el kycklingfilé
1 gul lök hackad
150 g färska champinjoner
125 g Philadelphiaost , Light
1/2 burk chunky salsa (jag tog medium)
40 g riven ost, 12%
 
Rensa kycklingen (eller strimla filéen) och bryn sedan kyckling,lök och champinjoner. Tillsätt salsa och Philadelphiaosten. Rör om ordentligt. Bred ut jalapeños i pajskalet och lägg över röran. Strö över osten och grädda i 10-15 minuter.

söndag 21 februari 2016

Honungs- och pepparbiff 5sp



Ingredienser

500 g biff
1 tsk Sesamolja
1 Lök, skiva tunt
2 klyftor vitlök
300 g Sockerärter
1 strimlad paprika
Hackad röd chili
2 msk Honung flytande
2 msk Soja
2 msk Ostronsås
2 tsk Svartpeppar

Strimla och fräs biffen hastigt i oljan. Tillsätt grönsakerna, honung, soja, ostronsås, soja och peppar. Låt fräsa. Servera med äggnudlar eller ris (lägg till smartpoints för det du väljer).

Receptet kommer ursprungligen från en gammal vv-kokbok, tror det var Frestande smalmat.