måndag 31 januari 2011

Missad resultatrapportering

Jag har missat att rapportera två resultat! Det ena, från i tisdags var +0,6 och sen bytte jag vägardag till fredagar och då var det +-0.  Så totalt har jag gått ner 1,3 kg sen starten. Inte mycket att hänga i julgranen precis men när är ner är ner. Som vi säger.

Nästa reultat kommer på fredag! Over and out.

Men, med detta inte sagt att jag kommer blogga nåt innan fredag. :)

måndag 24 januari 2011

Men dååå!

Åh! Jag glömde väga mig i morse. Troligen undermedvetet "glömde" eftersom jag vet att det är +. Jag ska försöka komma ihåg det imorgon bitti. Men i övrigt så har jag tänkt gå över till fredagar, den softaste av mornar. Måndagar är så förvirrande och trötta så det känns som ett mirakel varje gång jag faktiskt sitter på jobbet i kläder och inte pyjamas och att då¨komma ihåg att väga mig känns som överkurs. Men jag ska försöka komma ihåg vågen imorgon så jag iaf har ett resultat för v 3.

I kväll ska vi äta Fisk i parikasås, ett gammalt beprövat recept med vit fisk som går klar i ugnen tillsammans med lite matlagningsgrädde + ajvar och som vi äter med ris och, så klart, grönsaker. Till lunch blir det pasta och kyckling med soltorkade tomater (fast utan oliver) och kanske lite träning om min förkylning släpper tills dess?

torsdag 20 januari 2011

Men då kör vi då??

Jag tänkte haka på StadiumGo! Tänk om jag ser ut som henne om 21 dagar?! Coolers. Join the movement vettja!

I övrigt känns det som om jag börjar hitta tillbaks till rätt bana igen efter ett par dagars vilsenhet, migrän och förkylning. Ikväll blir det yoga! Wohooo!!

tisdag 18 januari 2011

Note

Jag är sjuuuhhhuuuukt godissugen. Hängig och lite dagarna före mensig. Hilfe!

fredag 14 januari 2011

Ät det här!

Ni kanske undrar "Åhh, vad ska vi äta!?" ibland? Misströsta icke för hos Yllet finns svaret!
Ni hackar lite grönsaker grovt, antingen sådana ni har hemma eller så hadlar ni squash, lök, morot, majskolvar som ni delar i fyra delar och paprika. (och tomat tror jag på!) Lägg i en ugnsform. Sen strimlar ni kycklingfilé och lägger över. Kryddar med grovt hackad vitlök, rosmarin i mängd och saft från en halv cirtron samt salt och svartpeppar. In i ugnen på 225 grader tills kycklingen är klar och servera till ris. Smarro!

torsdag 13 januari 2011

DuoVal?

Ni som viktväktar - hur gör ni om ni ex är bjudna på mat hos en kompis och det är ris? Kör ni på duoval, uppskattar ni vad som är ca 1½ dl eller ber ni om dlmått och mäter så det blir exakt när ni sedan ska räkna era propoints? Jag kan inte riktigt med att mäta och väga när jag är borta eller har folk hemma, på nåt sätt så vill jag kunna leva lite halvnormalt ändå? Är det galet? Eller, det beror nog på vem det är som är på besök! Vissa av mina vänner skulle jag inte tveka att väga/mäta upp mängden med, men inte alla.

Bortsett från dovalfrågan så är det väl en fråga som är berättigad oavsett hur ni håller koll på vad ni äter. Hur GÖR ni? Uppskattar? Mäter? Äter sånt man kan räkna?

onsdag 12 januari 2011

Ett par timmar efter spinning

Phu. Jag var på lunchspinning idag. Det började kl 12. Kl 12:20 var jag redo att gå ut för jag trodde jag skulle kräkas, jag var så hungrig. Och det är så jobbigt. Men jag körde på vilja. Ren vilja. Och tjurighet. Och orkade hela passet såklart. Men när vi gick därifrån sa jag till min kollega, jag ska komma ihåg den här känslan nästa tisdag när jag börjar funta på spinning igen. Så jag avstår. 
Men jag vet ju att det kommer bli så här: åh spinning. Roligt. Jag hoppas bara jag tänker på att ta med nåt vettigt mellanmål som jag kan äta vid elva..!

måndag 10 januari 2011

Sylt?

Jag åt havregrynsgröt till frukost i morse och hade lite problem (??) med vad jag skulle ha på. Jag vill gärna ha nåt mer än bara kanel, nåt syltigt men utan sockret. Så kom jag ihåg att jag läste hos Jessica i helgen att hon micrade äpplen med kanel och kardemumma till mellanmål och då tänkte jag att hum, micrade äppelbitar med kanel på? Super säger jag bara! Så tack Jessica för det tipset!!

Tidigare så kokade jag ibland med äpple och kanel, jordgubbar och kardemumma eller lite blåbär i gröten. Men eftersom det nu inte bara är jag som ska äta av den så kan jag inte blanda i sånt. Dottern frågade en gång "mamma, varför är det ÖGON i gröten??" när jag hade med blåbär. Så den varianten är lagd på hyllan så länge. :)

Resultat v1

Trots vissa utsvävningar denna rivstartens första vecka visade vågen på -1 kg! Peppande! Hoppas det gått bra för er andra!

söndag 9 januari 2011

Vägning imorgon!

Imorgon är det då dags för vägning. Jag ser inte fram emot den men jag ser fram emot lite mer rutiner i vardagen. Kanske att inte ligga och slappa i sängen till nio, halv tio. Att få regelbundna mattider igen. Men det känns roligare att vara hemma med barnen och busa. Att gå till pulkabacken. Att försöka lära fyraåringen att åka sidor. Än att jobba. Men visst, det är ok att jobba också. Men familjen är ju familjen! <3
Idag ska vi äta lasagne. Och jag ska försöka få till en matlista för veckan som kommer!

torsdag 6 januari 2011

Hrm

Jag tänkte, första gången då jag läste om Rivstarten att jag inte skulle kunna rivstarta denna vecka för vi hade lite för mycket besök inplanerat. Lite för lite vardag och lite för mycket fest och helg fortfarande. Och jo. Nog har det varit så! Det började tokbra i måndags men sen har det sakta dalat. Men nu är det slut. Inget mer speciellt inplanerat så kanske att jag kan falla in i rätt fålla igen imorgon. Om jag vill. Och det VILL jag ju! Go go. Ev ska jag träna, det beror lite på övriga familjen och om vi måste ta dottern till vårdcentral eller ej. Men matintaget ska iaf mätas och vägas och vara bra. Nu ska jag nog sova. Dricka lite vatten först bara.

måndag 3 januari 2011

Första dagen

Idag var det dag ett i Rivstart 2011. Det har på det stora hela gått bra. Vi kom dock hem kl 23 igår och var utan rätt mycket så lunchen försvann på ICA men ersattes av en fralla och lite babymorötter i bilen hem igen. Jag har hållit mig inom ramen av mina dagliga points och har inte känt att jag saknat nåt onyttigt. Trots att vi har skåpen fulla av det. Det kommer gå bra det här!
Ja invägningen i morse var ju inte superskoj men det hade jag inte räknat med heller. Men tydligen så kör jag nu måndagar som vägningsdag. Eg hade jag tänkt mig fredagar men måndagar får det bli. Jag kanske justerar senare.

lördag 1 januari 2011

Rivstart 2011

Duktiga Cornelia har initierat Rivstart 2011 och jag ser ingen anledning till att inte vara med där, tvärtom så känns det som en riktigt bra idé! Så from måndag 3:e januari ska jag rivstarta. Men jag tror jag ska smygstarta idag med att sluta med godis? Jag är så gräsligt less på det.