fredag 22 januari 2010

Resultat

Idag kom jag ihåg att väga mig! -0,5 den här gången med. Inte jättemycket, men ett minus är ett minus är ett minus! Idag fredag! Ikväll blir "Grekiska biffar i pitabröd". Och kanske lite vin!? :O
Motionen i veckan har varit rätt usel, men det jag gjort (squash+styrka) känns rejält. Ja så har jag gått en del. Hoppas på ett träningspass i helgen!

måndag 18 januari 2010

Träningen

Den här veckan tänker jag mig träningen så här:
ons - squash på lunchen
tor - styrka/löpband (gulp??!!) på morgonen
lör - styrka

Men jag vill göra nåt mer! Men det hinns inte riktigt med. Jag känner hur jag spritter av träningslust. Och då menar jag inte löpning. Inte nu. Inte än. Kanske i vår igen.
Hur ser er träningsvecka ut? Kanske kan T och jag boxas imorgon?? Vore ju kalas. Vi har ju allt, tom säck som dock inte är uppsatt. Vi måste förstärka taket med en planka där den ska sitta. Eller så kör jag en Paolo imorgon. Bah. Jag vill ju träna NU. Men nu är jag nydushad. Jag gör en surdeg istället.

Men åhhh!

Om det inte sett så illa ut hade det här inlägget hetat BALLE OCKSÅ!! Men nu är ju jag lite fin i kanten så jag skulle ju aldrig uttrycka mig så! Moaahahha. Men iaf. Jag glömde att väga mig i morse! Fan. Det här med måndagar som vägningsdag är inte optimalt för mig. Jag höll på att glömma det förra veckan och idag så föll det bort helt. Jag som har som mellannamn "Rain man", jag har sjukt bra minne. Men jag får lov att byta dag. För det ska inte vara en stress. Fredagar har funkat bra förut så ev blir det fredagar hädanefter. Då är jag lite alert inför helgen så att säga.. :)
Återkommer ifrågan. Idag blir det iaf spagetti&köttfärs till lunch och nån sweet chili kyckling till middag. Och en massa morötter mellan tror jag. Det är mitt bästa just nu. Morötter.

onsdag 13 januari 2010

Sug

Efter träningen idag gick jag och köpte lunchlåda på stan. Kyckling med ris och sallad. Man undrar ju hur fel det kan gå? Väldigt, visade det sig. Så jag åt inte så mycket och var sen toksugen på något, vad som helst. Egentligen var jag väl hungrig. Och var när att gå och köpa "bara en wasaknäcke" på affären bredvid jobbet. De har nästan bara godis där. Så fruktansvärt mycket godis. Det är överallt. Det går inte att gå in där och bara köpa en wasa knäcke (det är inte ens säkert att de har kvar wasa knäcke i sortimentet, de kanske bara har godis nu). Men jag stod emot. Skalade en morot eller två. Och nu mår jag bra. :)

Ont, det gör ont

Ja! Nu har jag tränat. En gång igår och en gång idag. Lika bra att dra igång hårt med en gång!! Igår var det trist för jag hade ingen egen musik med mig. Idag, däremot, körde jag hårt till Smack my bitch up, Eye of the tiger, Bullet, Green Day mm. Ahh. Gött. Men nu är jag trött i - OCH har ont i musklerna. Samtidigt. Fast det är en rätt skön känsla.
Vad jag tränade? Styrketräning.

måndag 11 januari 2010

Resultat efter en vecka

Efter en vecka där jag tänkt lite extra men ändå slarvat (med lite måtta) kan jag proudly present ett resultat på -0,5!

söndag 10 januari 2010

Matlista v 2

Mån: Ugnsfalu med potatismos
Tis: Spagetti och köttfärssås.
Ons: Fisk under citron- och mandeltäcke
Tor: Läckraste salladen
Fre: Kycklingfilé under persiljetäcke, potatisklyftor
Lör: Fläskfilé med potatisgratäng
Sön: Indonesisk biffgryta med basmatiris

torsdag 7 januari 2010

Och btw

Juice. Visst är det så gott att det är värt att lägga kalorier på?!? Mmm. Men då får jag nog ta bort flingorna från filen!

Lunchgäster

Idag har vardagen smugit igång här i Ylletland. T har börjat jobba men jag och smukusarna är lediga till måndag. Idag får vi främmande till lunch, en annan mamma och hennes två små. Vi kommer bjuda på den kulinariska upplevelsen "spagetti och köttfärssås". Kanske hottar jag till den med en god sallad till..! :)
Och jag MÅSTE DRICKA MERA VATTEN. Mest för att jag får huvudvärk av att inte göra det.

måndag 4 januari 2010

Metod

Vad kör ni andra viktminskare för metod? Jag har testat GI ett par gånger och det funkar superbra i kanske 3 veckor eller nåt sen får jag knallont i magen och det håller i sig jättelänge. Vet inte vad jag gör för fel men lika bra att testa något annat.
Jag har varit viktväktare vilket funkat bra men det är dyrt och tidskrävande att gå på möten så nu testar jag viktklubb.se.
Det som retar mig är att jag VET att det RÄCKER att äta mindre och röra på mig mer. Men jag fattar inte varför jag inte kan fixa det utan något hjälpmedel. Men det är ju som det är med det. Så nu sitter jag här och håller koll på kalorierna. :)

Främmande

Idag har vi haft främmande av en annan familj. Till fika bjöd vi på chokladfondue, en massa uppskuren färsk frukt att doppa efter smak i smält toblerone. Mmm! Det blir lite choklad bara så det kändes som ett jättebra fikaalternativ! Som ett mellanmål gone fancy. Kändes mycket fräschare och godare än bullar, kakor och sånt som jag fikat på under julen här.
Till middag blev det paj med ruccola och skinka, ett recept jag hittade på VK samt ett glas rödvin. Allt inom ramen av antalet kalorier för dagen vilket känns bra eftersom jag inte känner att jag avstått från något!
Motionen går det åt pipan med. Idag har jag inte hunnit, om man inte räknar städning och det gör inte jag. Städade och fejjade hemma, duschade och sen kom de och nu har de precis åkt och jag går inte ut nu. Jag är för trött. Men som jag skrev till Cornelia, jag räknar inte med att komma igång ordentligt med någon motion förrens nästa vecka då jag börjar jobba igen. Nu har vi för mycket uppbokat denna vecka. Men lite promenader räknar jag med!

söndag 3 januari 2010

Lördag kväll

Igår softade vi i soffan framför en film, Guds stad. Mycket bra film. Jag käkade popcorn och lite frukt. Drack päronvatten. Kände mig nöjd och duktig. Jag landade på under mitt maxantal kalorier vilket ju känns bra.
Ikväll blir det andra delen av Damernas detektivbyrå. Kanske popcorn till det? Jag fick en BigPopper i julklapp, världens bästa grej! :)

Min kaloriplan/dag ligger på 1358 och jag landade på 1252. Jag gick en 30 minuters promenad och med tanke på att det var apkallt så tror jag säkert att jag förbrände lite mer än de 103 kalorier som VK uppskattar det till! ;)

Nu: Coop. Ha en härlig söndag och kämpa på! Imorgon har jag min riktiga invägning igen på VK. Tjuvvägde mig idag. En sådär rolig upplevelse. :/

lördag 2 januari 2010

Belöningar.

Jag tycker det är viktigt att belöna sig vid framgång. Därför har jag följande plan:
För att jag börjar: ett par kängor (beställde dem i förra veckan men då hade jag redan bestämt mig..).
- 5 kg: hudvårdsprodukter/smink
- 10kg: vårsnygg i håret

Jag börjar med dessa. Samt något för att jag når målet på -6 kg på 8 veckor. För det kommer jag ju göra! Såklart. :)

Rivstart 2010

Cornelia har för tredje året i rad anordnat en Rivstart inför det nya året. För min del innebär det att jag ska gå ner 6 kg på 8 veckor. Klart görbart. Till min hjälp tänker jag mig Viktklubb.se, shapelink samt ett nytt fräscht träningskort på Feelgood!

Yet another blogg

Eftersom inte så många vill läsa om vad jag äter och varför jag äter det så startar jag här. Som en riktig mat- & motionsblogg som jag kan underhålla. Testade på wordpress förut men det var inte alls lika bra tyckte jag.